AZSV boekt knappe winst in Assen

september 24, 2018

AZSV heeft een bijzonder knappe overwinning behaald in Assen. Tegen ACV werd een zwaarbevochten winst geboekt door een goal van Robbin Thuss. Daarbij kwam de ploeg van Dave de Jong een paar keer goed weg bij een kans van de thuisclub en beëindigde het – net als de Assenaren – het duel met tien man. Zowel Max Jansen als Marco van der Heide kregen rood van scheidsrechter de Bruijn uit Nootdorp, die beide spelers naar de kleedkamer stuurde op advies van zijn assistent Hindriks.

 

AZSV blijft door deze winstpartij medekoploper van de hoofdklasse B. Ook DUNO D wist te winnen (5-4 tegen csv Apeldoorn) en staat op doelsaldo boven de Aaltenaren. Bij ACV werd het nieuwe kunstgrasveld voor het eerst gebruikt en de Assenaren wilden van meet af aan laten zien, dat ze die drie punten in eigen huis wilden houden. Na drie minuten schoot Ibrahim Sillah de bal over het doel van Matthijs Ebbers, maar ook AZSV liet zich niet onbetuigd. Een schot van Robbin Thuss kwam na zeven minuten plots voor de voeten van Sjoerd te Boekhorst, maar hij schrok van deze kans en schoot voorlangs. Zes minuten later zag Te Boekhorst doelman Ben Wormmeester ver voor zijn doel staan en hij verschalkte de Asser goalie bijna met een hele diepe bal. Kort daarna moest de AZSV-aanhang even diep doorademen. Pascal Huser draaide goed weg bij Max Jansen en schoot de bal net naast het doel van Matthijs Ebbers. Na bijna een half uur kreeg de ploeg van trainer Fred de Boer de beste kans van de wedstrijd. Een corner van Erik Eleveld werd door Marco van der Heide terug gekopt naar de geheel vrijstaande Pascal Huser, die van dichtbij de bal tegen de lat knalde waardoor AZSV aan een achterstand ontsnapte.

Na de pauze wederom hetzelfde spelbeeld met een thuisclub die meer balbezit had en een goed verdedigend AZSV, dat gokte op de snelle tegenaanval. Die eerste goede counter ging na negen minuten via Sjoerd te Boekhorst, maar hij zag dat zijn voorzet ternauwernood weggewerkt kon worden door Daniël Schans net voor de inkomende Joost Rasing.
Kort daarna was het weer de thuisclub die gevaarlijk werd. Pascal Huser legde de bal breed op Erik Eleveld, maar zijn schot ging via het been van Freek Mulder over het doel van Ebbers. Na 64 minuten was er de rentree van Yordi Orriëns, die voor Sjoerd te Boekhorst in het veld kwam. Drie minuten kwam AZSV op voorsprong. Een pass van Kars Vierwind werd door Joost Rasing goed ingekopt, maar belandde op de lat boven Ben Wormmeester. De rebound werd echter ingeschoten door Robbin Thuss, 0-1.

ACV ging daarna nog feller op jacht naar een doelpunt, maar dat leverde ook meer ruimte op voor de roodwitten. Een pass van Yordi Orriëns kwam bij Freek Mulder, maar diens voorzet werd net voor de instormende Robbin Thuss weggewerkt door een Asser verdediger. Negen minuten voor tijd ging alle aandacht uit naar assistent-scheidsrechter Hindriks. Bij een aanval van AZSV stond hij plotseling met de vlag in de lucht om te geven dat hij iets geconstateerd had. Scheidsrechter De Bruijn uit Nootdorp ging in beraad met zijn assistent en op diens advies toonde hij Max Jansen en Marco van der Heide van ACV de rode kaart. Volgens de assistent zou Max Jansen zijn tegenstander beledigd hebben en daarop zou Marco van der Heide Jansen bij de haren hebben gepakt. Bijzonder knap van de assistent, dat hij op 30m afstand kan horen wat spelers in het veld allemaal tegen elkaar zeggen. De assistent bleek na afloop zo ongeveer de enige op het Catawiki sportpark die dit voorval gezien en gehoord had. Bijzonder vervelend voor beide spelers, die nu moeten afwachten wat de tuchtcommissie van de KNVB hier mee doet.

Ver in blessuretijd kreeg Robbin Thuss de bal na een verre ingooi van Niek te Veluwe, maar de inzet van Doesburger Thuss werd door Wormmeester gepakt. In de tegenaanval kreeg ACV nog een hele grote kans om de gelijkmaker te scoren. AZSV kreeg de bal niet weg en na bijna 96 minuten schoot Pascal Huser de bal keihard naast het doel van AZSV, nadat hij de bal goed op de borst gecontroleerd had. Kort daarna floot scheidsrechter De Bruijn af en mocht de ploeg van Dave de Jong juichen om deze enigszins gelukkige winstpartij.

Komende zaterdag speelt AZSV thuis tegen Flevo Boys, dat acht punten heeft behaald uit vier wedstrijden en ook nog ongeslagen is in deze editie van de hoofdklasse B.

ACV-AZSV 0-1 (0-0). 67. 0-1 Robbin Thuss.
Scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp gaf rode kaarten aan Max Jansen van AZSV en Marco van der Heide van ACV. Verder kregen Robbin Thuss van AZSV en Gibril Sankoh, Guus de Vries en Erik Eleveld van ACV een gele kaart.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (64. Yordi Orriëns), Robbin Thuss, Joost Rasing.

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Guus de Vries, Nande Wielink, Gijs Jasper, Pascal Huser, Marco van der Heide, Justin Mulder (63. Jonah van der Werf), Erik Eleveld (83. Ezra Schrijver) , Ibrahim Sillah (66. Robert Talens).

Meer foto’s van ACV-AZSV zijn te bekijken via de volgende link. Ze zijn gemaakt door fotograaf Bert Kleiker van de Assercourant.

Foto’s ACV-AZSV van Bert Kleiker: Assercourant