AZSV boekt eenvoudige overwinning op Urk

mei 5, 2019

Zelden heeft AZSV zo’n makkelijke middag gehad tegen Urk als afgelopen zaterdag. De polderbewoners die altijd tot het gaatje gaan waren niet zo scherp als anders en dat stelde de Aaltenaren in staat om eenvoudig met 3-1 te winnen. Daarmee was Urk nog goed bediend, want de score had hoger kunnen en moeten uitvallen.

Al moet ook gezegd worden, dat toen Urk in de slotfase door een strafschop op 2-1 kwam even het Twente-Cambuur scenario op het netvlies kwam. Gelukkig maakte topscorer Niek te Veluwe meteen aan alle onzekerheid een einde en zorgde hij ervoor dat AZSV mee blijft doen in de kop van de hoofdklasse B.

 

Door het gelijkspel van Sparta Nijkerk heeft Staphorst de koppositie op doelsaldo overgenomen van de Nijkerkers en volgt Excelsior’31 op één punt, AZSV komt daarna met drie punten achterstand op de beide koplopers en weer een punt daarachter zit ACV op het vinkentouw.

Na de minuut stilte ter nagedachtenis aan Benny Lammers begon AZSV aan het duel met Urk in de wetenschap dat het moest winnen om in de race te blijven voor een eventuele (vervangende) periodetitel. En dat tegen een tegenstander die bijzonder goed aan de competitie was begonnen, maar slechts één punt haalde uit de laatste drie duels. De Urkers speelden alleen nog voor de eer maar dit het straalde niet uit. Al na anderhalve minuut scoorde Rik van der Eerden met een bekeken stiftje op aangeven van Sjoerd te Boekhorst de 1-0. Dat was al de tweede kans voor de thuisclub, want na negentien seconden kopte Joost Rasing niet goed genoeg in uit een voorzet van Erwin Nieuwboer. De Aaltenaren gingen goed door en ze kregen binnen tien minuten nog drie kansen door Max Jansen, Erwin Nieuwboer en schot tegen de lat van Rik van der Eerden. Daarna kwam Joost Rasing na ruim een kwartier oog in oog met Urker goalie Richard Strijker, maar de Doetinchemse aanvaller schoot naast. Halverwege de eerste helft verdubbelde Niek te Veluwe de score door de aanval zelf op te zetten en de voorzet van Erwin Nieuwboer zelf achter Strijker te tikken, 2-0. Een dik verdiende tussenstand, die veel te laag was tegen een tegenstander die aanvallend nog niet veel had laten zien. Pas vijf minuten voor de pauze werd Urk voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Johannes Schrijver werd door Hessel Snoek goed ingekopt, maar doelman Jasper te Kolste kon met een katachtige reflex de bal tot corner tikken. Kort daarna ging Joost Rasing weer alleen op Richard Strijker af, maar de aanvaller had deze middag het vizier niet op scherp staan en de doelman werd winnaar van dit duel.

Na de pauze schakelde AZSV een tandje terug en waren er minder kansen voor de thuisclub. Toch waren het wederom Joost Rasing en Sjoerd te Boekhorst die Strijker op de proef stelden, maar de Urker-doelman bleef in beide gevallen overeind. In de slotfase drong Urk wat meer aan en na een lange bal van Richard Strijker en een verlenging met het hoofd door Kars Vierwind kon William de Boer alleen op Jasper te Kolste af. Max Jansen ging het duel aan, maar scheidsrechter Prooi uit Hellevoetsluis vond dit tegen de regels en legde de bal op elf meter. Hessel Snoek benutte dit buitenkansje en Urk dacht even nog aan de verrassing waar ze absoluut geen recht op hadden. Maar ook Cambuur pakte in de slotfase tegen FC Twente onverwacht een punt na een kansloze 2-0 achterstand. Gelukkig ging het scenario in Aalten iets anders met dank aan Niek te Veluwe. De dit seizoen veel scorende middenvelder kreeg de bal van Erwin Nieuwboer, draaide goed weg en schoot van achttien meter de bal achter Richard Strijker, 3-1. Met zijn dertiende treffer van het seizoen zette hij AZSV op het spoor van de koplopers en blijft de ploeg van trainer Dave de Jong nog steeds meedoen.

Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij SDC Putten. Een week later volgt de laatste thuiswedstrijd tegen ACV gevolgd door het laatste duel in de competitie in Zwolle tegen Berkum.

AZSV-Urk 3-1 (2-0).  2. 1-0 Rik van der Eerden. 25. 2-0 Niek te Veluwe. 85. 2-1 Hessel Snoek (pen).  88. 3-1 Niek te Veluwe.
Scheidsrechter C. Prooi uit Hellevoetsluis gaf een gele kaart aan Max Jansen van AZSV.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (75. Robbin Thuss), Joost Rasing (83. Giovanni Malawau), Rik van der Eerden.

Opstelling Urk: Richard Strijker, Maarten Dijkhuizen, Klaas Kramer, Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Marinus Snoek (60. Lucas Schraal), Riekelt Nentjes, Gerrit Tol (75. Jelle de Boer), Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, William de Boer