AZSV blijft in kielzog van koplopers

april 7, 2019

AZSV won verdiend van SC Genemuiden, dat alleen in de beginfase van het duel een aantal keren gevaarlijk wist te worden. Daarna namen de Aaltenaren het initiatief over en gaven dit niet meer uit handen. Door goals van Niek te Veluwe en Rik van der Eerden werd de 2-0 eindstand op het scorebord gezet en daarmee bleef de ploeg van Dave de Jong in het kielzog van de titelkandidaten in de hoofdklasse B en ging het zelfs over ACV heen naar een gedeelde vierde plek samen met Urk.

SC Genemuiden had vijf wedstrijden op rij niet gewonnen en in de wetenschap dat bij een nederlaag de streep voor het spelen van nacompetitie om degradatie wel erg dicht bij zou kunnen komen startte de formatie van trainer Jan van Raalte flitsend. De ploeg uit de tapijtstad zette de AZSV-achterhoede meteen flink onder druk en beloonde zichzelf bijna met een doelpunt. Een voorzet van Omar Kavak werd door aanvoerder Anne van der Kolk goed ingekopt, maar Jasper te Kolste stond op zijn post. Die minuten later moest Jasper te Kolste opnieuw handelend optreden. Een lange bal vanuit de Genemuidense defensie werd alleen door Anne van der Kolk op waarde geschat, maar zijn inzet werd opnieuw door de Aaltense goalie gekeerd.

Na deze Sturm und Drang periode van de gasten nam de thuisclub langzaamaan het initiatief over. Bram Rensing passte goed op Rik van der Eerden die de bal met een halve omhaal verlengde naar Yordi Orriëns, maar zijn kopbal ging net naast het doel van Daan Huiskamp. Nog geen twee minuten belandde een inzet van Sjoerd te Boekhorst op de paal na een verre ingooi van Niek te Veluwe. Na bijna negentien minuten kwam AZSV op voorsprong. Yordi Orriëns controleerde een voorzet van Bram Rensing op een fraaie manier en gaf voor op de inkomende Niek te Veluwe, die Daan Huiskamp van korte afstand kansloos liet, 1-0. De net van een griepje herstelde Niek te Veluwe tekende daarmee alweer voor zijn tiende treffer van het seizoen. Op slag van rust werd AZSV nog een keer gevaarlijk door een kopbal van Freek Mulder. Zijn inzet met het hoofd uit een voorzet van Max Janse was echter niet hard genoeg om Daan Huiskamp in de problemen te brengen.

In de tweede helft ging AZSV door waar het voor de pauze opgehouden was. Niek te Veluwe schoot een minuut na de hervatting in het zijnet. Na vier minuten pakte Jasper te Kolste een inzet van Omar Kavak, waarbij diens fraaie solo door goed verdedigend werk van Freek Mulder in de kiem gesmoord werd. SC Genemuiden wilde wel, maar was niet bij machte om het AZSV lastig te maken. De ruimtes voor de thuisclub werden groter en het wachten was op de 2-0. Een vrije trap van Max Jansen werd door Daan Huiskamp gepakt, een kopbal van Freek Mulder uit een hoekschop van Yordi Orriëns ging naast het doel, totdat bijna 20 minuten voor tijd Rik van der Eerden de verlossende 2-0 binnen schoot. Een pass van Yordi Orriëns bereikte Niek te Veluwe, die goed breed tikte op de meegelopen Rik van der Eerden en de Doetinchemmer knalde de 2-0 onder Daan Huiskamp door in de touwen. Daarna zagen de ruim 550 toeschouwers nog een schot van Frank Kuurman als enige wapenfeit van de gasten en kon AZSV opnieuw drie punten bijschrijven.

Komende dinsdagavond 9 april speelt AZSV in de halve finale van de Achterhoek Cup om 20.00 uur tegen de Beloften/O23 van RKZVC op het terrein van VIOD in Doetinchem en aankomende zaterdag treedt de formatie van Dave de Jong aan in Apeldoorn tegen de plaatselijke csv Apeldoorn, dat nog in een hevige strijd verwikkeld is om handhaving in de hoofdklasse B.

AZSV-SC Genemuiden 2-0 (1-0). 19. 1-0 Niek te Veluwe. 73. 2-0 Rik van der Eerden.
Scheidsrechter J.S. Boringa uit Leeuwarden gaf gele kaarten aan Rik van der Eerden van AZSV en aan Nick Buitink van SC Genemuiden.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns, Sjoerd te Boekhorst (60. Nick van Breugel), Joost Rasing (87. Yeftha Nyamsangya), Rik van der Eerden.

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Dirk Muis, Roelof de Jong, Jeremy Jonker, Jur van Dalfsen (46. Frank Kuurman), Anne van der Kolk, Omar Kavak, Kay Velda, Rick Doorn (66. Jan Hooiveld), Bart-Jan Brouwer, Nick Buitink.