AZSV begint seizoen met een 0-0 gelijkspel

september 4, 2017

De seizoen ouverture in de hoofdklasse B tussen AZSV en Berkum eindigde doelpuntloos. Beide teams legden heel veel energie en strijdlust op de grasmat, maar dit leverde niet veel kansen op. AZSV was kort na de pauze dichtbij een treffer, maar aanvoerder Freek Mulder zag een kopbal van de lijn gehaald worden. Uiteindelijk bleef de dubbelblanke stand op het scorebord staan.

AZSV en Berkum hadden beide een wisselende voorbereiding achter de rug en wilden natuurlijk graag een goede start maken bij het begin van het nieuwe seizoen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Chris van der Meulen van de Zwolse gasten. Youp Kok onderschepte een verkeerde terugkopbal van Freek Mulder, legde terug op Van der Meulen maar diens schot was te matig om het doelman Matthijs Ebbers lastig te maken. Daarna was er heel lang weinig activiteit voor de beide doelen, maar werd er met inzet gestreden om elke meter gras en waren er veel pittige duels. Na een half kwam Yeftha Nyamsangya goed het strafschopgebied in van Berkum, maar zijn schot ging naast het doel van Dominic van Hoof. Kort daarna moest Matthijs Ebbers wederom handelend optreden bij een schot van Johnsen Bacuna.

Tien minuten voor de pauze kreeg Berkum een vrije trap in het strafschopgebied, omdat scheidsrechter Wijma uit Oosterwolde vond dat Matthijs Ebbers de bal niet snel genoeg weer in het spel bracht. Bacuna legde terug op Chris van der Meulen, maar de bal smoorde in de muur. De laatste twee wapenfeiten voor de pauze waren wederom voor de thuisclub. Freek Mulder zette twee keer goed voor, maar zowel Rik van der Eerden als Yeftha Nyamsangya wisten doelman Van Hoof niet te passeren.

Meteen na de pauze leek AZSV op voorsprong te komen. Een hoekschop van Niek te Veluwe werd goed ingekopt door Freek Mulder, maar Björn Bakker haalde de bal van de doellijn. Kort daarna moest Van Hoof weer optreden bij een schot van Rk van der Eerden, die door Kars Vierwind de diepte was ingestuurd. Uit de daaropvolgende corner van Yordi Orriëns kopte Freek Mulder weer goed in, maar opnieuw stond Dominic van Hoof op de goede plek.

AZSV bleef dreigender, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Ook bij de voorzet van Freek Mulder op Rik van der Eerden na 20 minuten in het tweede bedrijf was de kopbal van de goalgetter van AZSV te zacht om Van Hoof in verlegenheid te brengen. Een minuut later gaf Kars Vierwind een mooie steekpass op Joost Rasing, maar de van Concordia Wehl overgekomen aanvaller zocht de voorzet in plaats van zelf voor de afronding te kiezen.

Vijf minuten voor tijd ging een vrije trap van aanvoerder Marc van der Meulen over het doel van Matthijs Ebbers en in blessuretijd lieten de twee invallers aan AZSV-zijde zich gelden. Sjoerd te Boekhorst zette voor op Brian Hogeweide, maar de Silvoldenaar kopte over, zodat de eindstand op 0-0 werd bepaald.

Komende zaterdag speelt AZSV in Nijkerk tegen NSC Nijkerk om 14.30 uur.

AZSV-Berkum 0-0.
Scheidsrechter R. Wijma uit Oosterwolde gaf gele kaarten aan Jonathan Goosen van AZSV en aan Hoeseb Yakob en Mark Bloemendaal van Berkum.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Bram Rensing, Kars Vierwind (84. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing (89. Brian Hogeweide), Rik van der Eerden.

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Johnsen Bacuna, Youp Kok (61. Mark Bloemendaal), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker (82. Frank Hoolsema), Hoeseb Yakob, Jeroen van Brummen (46. Jordi Lemmens).


Geef een reactie