AZSV begint met driepunter in Amsterdam

september 6, 2020

AZSV is de competitie in de hoofdklasse B prima begonnen met een 0-3 overwinning. Daarvoor moest het een lange reis maken naar Amsterdam Schellingwoude in het noorden van Amsterdam, aan de dijk langs het IJ. De ploeg van Dave de Jong kwam niet in de problemen en ging met een zakelijke overwinning huiswaarts.

De Doetinchemse oefenmeester kon bij de start van de competitie niet beschikken over de geblesseerden Jonathan Goosen, Joost Rasing en Luka ter Haar. Hij koos voor Jasper te Kolste in het doel en de achterste linie werd gevormd door aanvoerder Freek Mulder, Michael Vaags, Yordi Orriëns en Bram Rensing. Op het middenveld posteerde hij Erwin Nieuwboer, Niek te Veluwe en Sjoerd te Boekhorst, terwijl de aanval bestond uit Nick van Breugel, Jardell Kruidbos en Fabian Mensah. Op de bank namen doelman Bonne Jansen, Koray Arslan, Freek Gesthuizen, Sebastian Navis en de net van vakantie teruggekeerde Kars Vierwind plaats.

De openingsfase was voor de roodwitten zonder kansen te creëren. Daarna ging het initiatief meer naar de thuisclub, maar ook zij waren in de voorhoede onmachtig om het Jasper te Kolste moeilijk te maken. Bij de eerste hoekschop voor AZSV was het raak. De scherpe inzet van Sjoerd te Boekhorst leek ingekopt te worden door Fabian Mensah, maar Brian Groothuesheitkamp kwam voor de man en kreeg de bal ongelukkig op zijn arm. Scheidsrechter Spaan wees gedecideerd naar de strafschopstip en Yordi Orriëns maakte van elf meter geen fout, 0-1. Daarna bleef De Dijk iets sterker, maar het bleef bij speldenprikjes. Aanvallend waren de Amsterdammers onmachtig. Op slag van rust kopte Michael Vaags de 0-2 achter doelman Blairy Schermer. Opnieuw was Sjoerd te Boekhorst de hoekschopnemer.

 

In de tweede helft was het beeld niet veel anders. De ploeg van trainer André Teuling probeerde wel, maar was niet bij machte een deuk in de Aaltense verdediging te schoppen. En opnieuw werd AZSV gevaarlijk uit een hoekschop. Michael Vaags kopte wederom de bal goed in, maar deze keer blokte Daan Pruim de bal. Kort daarna gaf Michael Vaags een goede lange bal op Niek te Veluwe, die profiteerde van een misverstand in de Amsterdamse defensie. Hij kon de bal net voor doelman Schermer aantikken, maar de bal had te veel snelheid zodat hij het leder in het zijnet schoot. Een minuut was het duel wel beslist. Niek te Veluwe gaf de bal diep op Koray Arslan, die de uitgekomen doelman Blairy Schermer uitkapte en de 0-3 in het lege doel kon schuiven. In de slotfase had AZSV de score nog iets kunnen uitbreiden, maar een schot van Sebastian Navis werd door Schermer goed gekeerd en een Jardell Kruidbos tikte een voorzet van Freek Mulder op de lat.

Komende zaterdag wacht op Sportpark Villekamp de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Genemuiden, dat afgelopen zaterdag met 1-0 van Buitenpost won, is dan de tegenstander van de roodwitten. De aanvang is 14.30 uur.

asv De Dijk-AZSV 0-3 (0-2). 19. 0-1 Yordi Orriëns (pen). 45+2. 0-2 Michael Vaags. 72. 0-3 Koray Arslan.
Scheidsrechter S. Spaan uit Grootebroek gaf een gele kaart aan Erwin Nieuwboer van AZSV.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Michael Vaags, Yordi Orriëns, Bram Rensing (75. Sebastian Navis), Erwin Nieuwboer, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst, Jardell Kruidbos, Fabian Mensah (54. Koray Arslan), Nick van Breugel (75. Freek Gesthuizen).

Opstelling asv De Dijk: Blairy Schermer, Dennis Darhley, Brian Groothuesheitkamp, Djamai Werkzam (87. Ruben van Dam), Hjalmar Oomens, Ivo de Waal (59. Jahwar Ahannach), Leon Schipper (50. Jordan de Jong), Daan Pruim, Luciën wa Bwanda, Sammy Fidandi, Abraham Misehouy.