AZSV als koploper naar de kermis

september 16, 2018

AZSV gaat door een 3-1 overwinning op DETO Twenterand als koploper van de hoofdklasse B naar de Aaltense kermis. Die koppositie is dan wel gedeeld met Duno Doorwerth. Beide teams hebben zeven punten uit drie duels verzameld, zodat over een prima start voor de Aaltenaren gesproken kan worden.

In het kielzog van AZSV en DUNO D volgens SC Genemuiden en ACV, die ook slechts twee verliespunten hebben en komende zaterdag gaat AZSV op bezoek in Assen bij ACV. Een prima testcase om te kijken waar de ploeg staat.

Tegen DETO Twenterand had de ploeg van trainer Dave de Jong niet zo veel te duchten. De Doetinchemse oefenmeester stuurde voor de derde keer op rij dezelfde basis het veld in, maar zag in de eerste helft Yeftha Nyamsangya met een spierblessure uitvallen. Zijn plek werd ingenomen door Sjoerd te Boekhorst.
De Aaltenaren lieten de opbouw aan DETO, dat niet gevaarlijk kon worden voor de pauze. In de omschakeling bleek AZSV veel sneller en gevaarlijker. Joost Rasing schoot over het Vriezenveense doel en een schot van Freek Mulder werd een prooi voor doelman Anthony van Zaltbommel. Na 18 minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Een mooie combinatie tussen Joost Rasing en Yeftha Nyamsangya kwam bij Robbin Thuss, maar zijn inzet werd door doelman Van Zaltbommel tot corner verwerkt. Die hoekschop, genomen door Robbin Thuss, werd weggewerkt door de Twentse verdediging, maar Erwin Nieuwboer bracht de bal terug in het strafschopgebied en via Jonathan Goosen en Freek Mulder kwam de bal bij Max Jansen, die- geheel vrijstaand – de bal bij de tweede paal hoog in het doel schoot, 1-0.

Na een half uur was er wederom een goede tegenaanval van de roodwitten. Via Robbin Thuss kwam de bal bij Joost Rasing, die dreigend naar binnen kwam, maar zijn inzet ging over het doel van DETO. Zes minuten voor de pauze mocht de AZSV-aanhang opnieuw juichen. Kars Vierwind werd op de rand van het strafschopgebied gestuit en de Arnhemmer schoot de vrije trap knap in de korte hoek achter Anthony van Zaltbommel, 2-0.

Trainer Jos van der Veen van DETO Twenterand wisselde in de pauze twee keer. Hij bracht Muhammed Kaya en Kevin Peppels voor Dylan Tys en Joost Exterkate en de 29-jarige oefenmeester probeerde hiermee zijn ploeg een nieuwe impuls te geven. De gasten probeerden ook nadrukkelijker in de buurt van doelman Matthijs Ebbers te komen, maar dat lukte aanvankelijk nauwelijks. AZSV verzuimde om gebruik te maken van de ruimte die onstond bij balverlies aan DETO-zijde en door slordigheden in de eindpasses bleef DETO meer aan de bal. Na twintig minuten in het tweede bedrijf kwamen de gasten uit Twente terug in de wedstrijd. Een voorzet van Lesley Nahrwold werd van richting veranderd door Freek Mulder, waardoor de bal hoog bij de tweede paal kwam die door Kevin Aman via een stuit werd ingekopt, 2-1. DETO voelde dat er mogelijk meer in zat en kreeg tien minuten een goede kans op de gelijkmaker. Een lange bal op Kevin Aman werd door de Aaltense defensie niet goed ingeschat. Via Jonathan Goosen ging de bal over de uitgelopen Matthijs Ebbers, maar Kevin Aman kopte de stuitende bal, gehinderd door Bram Rensing, over het lege AZSV-doel. Drie minuten na deze kans werd het duel beslist. Scheidsrechter Oosting uit het Groningse Niekerk paste uitstekend de voordeelregel toe bij een overtreding op Niek te Veluwe, zodat Freek Mulder door kon gaan en een perfecte voorzet afleverde op Robbin Thuss, die van zeven meter de 3-1 binnenkopte. Daarmee maakte hij aan alle onzekerheid een einde en kon AZSV met zeven punten in de pocket kermis gaan vieren.

Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij ACV in Assen, dat tot nu toe vier punten uit twee punten behaalde. Op sportpark Catawiki in Assen ligt een nieuw kunstgrasveld, dat zaterdag voor het eerst in een officieel duel zal worden bespeeld.

AZSV-DETO Twenterand 3-1 (2-0). 19. 1-0 Max Jansen. 39. 2-0 Kars Vierwind. 65. 2-1 Kevin Aman. 79. 3-1 Robbin Thuss.
Scheidsrechter M. Oosting uit Niekerk gaf geen kaarten.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Yeftha Nyamsangya (35. Sjoerd te Boekhorst), Robbin Thuss (90. Giovanni Malawau), Joost Rasing (86. Brian Hogeweide).

Opstelling DETO Twenterand: Anthony van Zaltbommel, Dylan Tijs (46. Muhammed Kaya), Stan Nijhuis, Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (72. Louis Vijfhuizen), Joost Exterkate (46. Kevin Peppels), Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Wybe Kram, Kai Wesselink, Mark Koetsier.