AZSV-2 uitgeschakeld door het eerste elftal van vv Heino.

februari 15, 2018

AZSV verloor in het bekertoernooi voor standaard teams met 3-2  van de plaatselijke zondag eersteklasser.

Azsv-2 was ook dit seizoen weer bij de standaard teams ingedeeld, dit vanwege de goede prestaties in de Reserve-Hoofdklasse van het seizoen 2016-2017. Toen werd namelijk het kampioenschap behaald door het op hoog niveau acterende tweede elftal van AZSV. Het speelde toen zelfs mee om het landskampioenschap voor Reserve elftallen. (Tweede teams)

In de poulefase wist AZSV-2 de eerste teams van Zelos , Drienerlo en FC Winterswijk (Zaterdag) al achter zich te laten. Hierna kwam het in de knock-out fase vv Gendringen-1 tegen waartegen verrassend met 0-1 werd gewonnen. Hierna was s.v. Longa’30-2 de volgende tegenstander. In Lichtenvoorde werd ook met 1 doelpunt verschil gewonnen waarna AZSV-2 de kans kreeg om zich bij de laatste 16 te plaatsen in het lucratieve bekertoernooi. Er moest dan wel gewonnen worden van zondag eersteklasser Heino, maar niets is onmogelijk in het voetbal.

AZSV ging met een fit team op weg naar Heino. Van het eerste elftal werd Joost Rasing opgesteld. Deze speler was enkele maanden uit de roulatie geweest en moest wedstrijdritme opdoen. Verder hadden trainer Frencis Malawou en coach Gerrit Meinen een ruime keuze. De concurrentie is groot in dit team.

De eerste kans in deze bekerwedstrijd was voor AZSV. Joost Rasing zette goed voor op Bram Wevers die schuin voor de goal in het zijnet schoot. Vv Heino liet aan het begin van de wedstrijd het initiatief aan AZSV en hield de ruimtes klein. Hier had AZSV het moeilijk mee met als gevolg dat dit team in het grootste gedeelte van de wedstrijd veel balverlies leed. De tegenstander wist hier goed van te profiteren en scoorde na 10 minuten uit de tweede kans de openingstreffer. De geheel vrij staande Jasper Smeenk liet keeper Jasper te Kolste kansloos door de bal subtiel tegendraads in te schieten. Na 25 minuten kwam AZSV op een 2-0 achterstand. Ook bij dit doelpunt was het klassenverschil goed te zien. Eenvoudig scoorde Luc Fakkert dit doelpunt. Maar wie gedacht had dat AZSV het op zou geven had het mis. AZSV bleef de combinatie zoeken en ondanks dat vele spelers deze avond niet hun beste wedstrijd speelden werd de wedstrijd niet weggegeven. Dit werd 5 minuten voor de pauze beloond. Na een goede combinatie tussen Harmen Bulsink en Sjoerd Freriks wist laatstgenoemde de keeper met een lage schuiver te verrassen. Ruststand 2-1. Er was nog hoop op een bekerstunt.

Vijf minuten na de rust leek de wedstrijd dan toch beslist. Heino toonde hun klasse. Een dieptebal werd door Jasper Schokker op waarde geschat en wederom was de keeper van AZSV kansloos. Toch gaf AZSV niet op en in de tweede helft kwam AZSV wat beter in de wedstrijd. De ingevallen Jens Bent wist in de 75e minuut met een prachtig lobje de keeper kansloos te laten en Heino moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Helaas kwam het niet zo ver. Eindstand 3-2.

AZSV kan terugkijken op een mooi bekertoernooi. Helaas wist dit team in Heino hun gebruikelijke niveau niet te halen maar dit kan natuurlijk ook met de goede tegenstander te maken hebben. Fouten werden direct afgestraft en doordat de tegenstander vanuit een gesloten verdediging speelde wist AZSV niet veel kansen te creëren. AZSV kan zich nu weer op de competitie focussen waarin het een prachtige tweede plaats inneemt in de Reserve Hoofdklasse.

A.s. zaterdag speelt dit team hun thuiswedstrijd reeds om 13.00 uur. Tegenstander is dan vv Bennekom-2.


Geef een reactie