AZSV-2 stoot 1e elftal van PH Almelo uit beker.

november 17, 2019

Het 2de elftal van AZSV heeft door een verdiende overwinning het eerste elftal van PH Almelo een forse tik uitgedeeld. Dit team, dat uitkomt in de 2e klasse van het zaterdag voetbal was niet opgewassen tegen het sterke tweede elftal van AZSV. Na een 3-0 ruststand won dit team met 4-1.

PH had voor aanvang van de competitie aansprekende resultaten in het beker toernooi behaald. Van het in de 1e klasse zondag acterende en sterker geachte STEVO werd met 4-1 gewonnen en tegen DOS’37 en ATC’65 werd verdienstelijk gelijk gespeeld. Door deze uitslagen plaatste dit team zich als poulewinnaar voor de knock-out wedstrijden in de beker competitie.

De eerste knock-out wedstrijd speelde dit team dus tegen AZSV-2. Een team dat een reputatie heeft hoog te houden in het beker toernooi voor eerste elftallen. Al jaren weet dit team zich voor deze competitie te plaatsen door de aansprekende resultaten in de Reserve Hoofdklasse. Vorig seizoen werd dit team pas na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door het in de Hoofdklasse acterende eerste elftal van AZSV. Later in het seizoen wist AZSV-2 de kampioenstitel in de Reserve Hoofdklasse te behalen waarna het, door enkele prachtige overwinningen, zelfs de landelijke titel opeiste.

Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden op Sportpark Villekamp. AZSV-2 miste enkele belangrijke spelers maar kreeg enkele spelers van het eerste elftal tot hun beschikking. Rik van der Eerden (liesblessure) en Sjoerd te Boekhorst (afwezig wegens ziekte/werk) waren weer beschikbaar en konden wedstrijdritme opdoen bij AZSV-2. AZSV-2 begon sterk en claimde al snel een penalty. Scheidsrechter van der Veen ging hier niet in mee. Ook claimde tegenstander PH in de eerste helft enkele keren een strafschop. Maar ook PH kreeg (nog) geen hulp van de scheidsrechter. Wel moest dit team toe zien dat AZSV al snel een 2-0 voorsprong nam. Een prachtig uitgespeelde aanval werd door ex-eerste elftal speler Wietse Kämink simpel afgerond. Na 24 minuten was het de sterke Bart Kremer die uit een corner koppend de 2-0 scoorde. Toen opnieuw Wietse Kämink na 35 minuten spelen de 3-0 scoorde leek het er op dat AZSV-2 de tegenstander een heel vervelende middag ging bezorgen. Toch wist PH een afgang te voorkomen. Na een lichte overtreding van Wiebe Harbers kreeg dit team in de 62e minuut een strafschop die eenvoudig werd binnen geschoten door Steffan Olde Olthof. Verder liet AZSV het niet komen en het kreeg diverse mogelijkheden om de score uit te bouwen. Zo raakte Rik van der Eerden zowel lat als de paal. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was het Rick Wevers die aan het eindstation stond van een mooie aanval over vele schijven. Eenvoudig wist hij de 4-1 te scoren. De laatste kans van de wedstrijd was voor dezelfde speler maar deze keer was het de keeper van PH die een vijfde tegentreffer wist te voorkomen.

Zo wist AZSV-2 voor de bijna 100 toeschouwers weer te verrassen en in spanning wacht dit team af of het opnieuw ingeloot wordt voor een tussenronde in deze bekercompetitie die op 21 december wordt ingepland door de KNVB.