Azsv JO9-03 kwam als een raket uit de startblokken!

april 6, 2019

Waar: Sportpark Villekamp
Wanneer: 6 April 2019
Tijd: 9:45
Zaterdag 6 April stond de streekderby tegen de jongens en meiden uit Dinxperlo op het program. Op een druk maar gezellig sportpark Villekamp zou deze wedstrijd plaatsvinden. Helaas kwamen er in de loop van de week twee afmeldingen binnen en stond onze jongens de zware taak, de wedstrijd te spelen zonder wissels. Echter kwam er hulp vanuit JO9-02 en zo konden we toch nog rekenen op een wisselspeler. Nadat de jongens zich hadden klaargemaakt en duidelijke instructies hadden ontvangen werd er warm gelopen. Nog even de laatste instructies en gaan……!
Azsv JO9-03 kwam als een raket uit de startblokken, er werd fel gevoetbald, gericht geschoten en de ballen werden mooi op maat aangegeven naar de vleugelspelers. Maar op één of andere manier wou de bal de doellijn nog niet passeren. Juist die eerder benoemde felheid zorgde voor veel onrust bij de tegenstander uit Aalten zuid. Echter wisten deze toch nog 20 seconden voor het fluitsignaal voor rust te scoren vanuit een klutsbal. We schrijven 0-1 voor rust.
Na de limonade bleek echter de lust voor de overwinning nog niet verdwenen. En al gauw wist onze linksbuiten, een bal die de keeper niet goed vast had op de juiste plek voor zijn slof neer te leggen en vanuit een bijna onmogelijke hoek in het net van de tegenstander te schieten. Dikke klasse want, zo bleek nu was de geest pas echt uit de fles. Niet veel later scoorde AZSV weer met een mooi schot op doel en draaiden ze de stand om naar een 2-1 voorsprong. Heel lang kon er niet van genoten worden want vrij vlot wisten de tegenstanders het gelijkspel te maken.
Door de ballen goed op de breedte te blijven spelen wisten onze jongens het veld optimaal te benutten en niet veel later konden we weer kijken naar een mooi schot op doel die de stand weer positief deed doen voor AZSV. Een fraaie 3-2 en 4-2 zorgde voor vertrouwen in het team en deed enkele spelers boven zichzelf uitstijgen. Een prachtige pot voetbal en een waar genot voor ons als toeschouwers om te zien dat de jongens een achterstand tot een royale voorsprong wisten om te buigen! Net voor het eindsignaal knokte Dinxperlo zich terug en wisten toch nog een bal over onze doellijn te versieren.
Erg…….? Nee, want direct daarop klonk het eindsignaal en konden de jongens van JO9-03 een overwinning vieren die meer dan dik was verdiend!