AZSV JO12-1 – FC Winterswijk JO12-1 4 – 2

september 9, 2018

De tweede bekerpot alweer, nu tegen de O12-1 van FC Winterswijk. Een team dat ook hun eerste wedstrijd gewonnen heeft. Kan dus wel eens wat lastiger worden dan vorige week. Lian heeft ze vooraf goed geïnstrueerd om direct druk te zetten. Als wij die bal hebben kunnen zij niet scoren. Heel simpel eigenlijk.

Gedisciplineerd als dit team is, voeren ze de opdracht uitstekend uit. En al lijkt Winterswijk duidelijk sterker dan Trias, toch is het vooral AZSV dat de bal en het initiatief heeft. Maar Winterswijk is duidelijk niet voor 0 puntjes naar Aalten gekomen en dat levert dus een mooie wedstrijd op. Yvi op mid mid wordt geflankeerd door Jasper en Floris. Zij zetten de geel zwarten direct vast en komen daardoor tot leuke combinaties met Toby en Mika voorin. Kansen zijn er, goals nog niet. Totdat een aanval eindigt voor de linker van Mika. Die schiet zoals ze dat zeggen met een droge knal de bal langs de kansloze keeper. Poe, dat voelt voor de weer massaal aanwezige supporters ondanks het overwicht toch als een opluchting.

Lian stuurt aan!

Jelle en Lasse, die achterin heersen, moeten af en toe goed bij de les zijn voor de snelle uitbraken van de Winterswiekers. Ze glippen er soms venijnig  door, maar dan hebben we altijd nog de uitstekend keepende Max!

Het lijkt op 1 – 0 uit te draaien bij de ranja, maar een prima passeeractie van Yvi brengt hem in schietpositie. De keeper redt, maar Toby is alert en schiet gloepershard binnen, 2-0!

Rust en ongetwijfeld tactische besprekingen van beide coaches. Winterswijk komt goed uit de kleedkamer en kent in de tweede helft een goeie fase, die eindigt met een verdiende aansluitingstreffer.

“Ho ‘es ff!” denken onze jongens, dat gaat zomaar niet. En letterlijk binnen 30 seconden is het verschil weer twee. Jelle verstuurt een Frenkie de Jong op Yvi, die prima afmaakt. Was het vorige week niet ook al zo dat een tegengoal de mannen weer wakker maakte?

Het initiatief is weer terug en het is wachten op de volgende. Hoewel Winterswijk goed en ook regelmatig gevaarlijk blijft is Ivar weer eens onpasseerbaar achterin. Voorin worden enkele kansen in korte tijd aaneengeregen. Een uitstekende acie en voorzet van Mika wordt net geen goal. Jasper ranselt de bal uit een mooie aanval richting de goal, maar de keeper werkt niet mee. Mika krijgt een mooie kans, maar helaas naast. Toby, Lasse, Floris krijgen allemaal nog kansen, maar uiteindelijk is het Jelle die de stand met een goeie goal op 4 – 1 brengt.

De punten zijn binnen, ondanks de 4 – 2 die nog valt. Goe bezig!