AZSV VR1 herpakt zich in 2e helft tegen Be Quick ’28 VR2

november 14, 2022

AZSV begon sterk aan de wedstrijd en daar kwam al snel een kans uit. Na een niet goed uitgevoerde corner aan de kant van AZSV kwam de afvallende bal bij Judith terecht. Ze schoot van een behoorlijke afstand met een lastige stuit richting het doel van Be Quick ’28, maar de keeper kon Judiths inzet keren. Snel daarop was het Ellen die goed wegdraaide bij haar tegenstander en op goal schoot, de bal ging ruim over. Vervolgens was het Be Quick ’28 dat aandrong: vanuit een corner belandde de bal bij de 2e paal. Lot stond goed opgesteld en kon de bal in de korte hoek keren. In de 20e minuut was er opnieuw een corner voor Be Quick ’28. De bal kwam wederom bij de 2e paal en tussen 3 á 4 speelsters van AZSV door werd de bal door een speelster van Be Quick ’28 binnen gekopt. De kans op de gelijkmaker vlak voor rust was voor Marijke. Een goede voorzet van Anne vanaf de linkerkant kwam op het hoofd van Marijke, maar helaas belandde de bal net naast de goal.

AZSV kwam niet in haar eigen spel de 1e helft, er is meer inzet en beleving nodig in de 2e helft om de punten in Aalten te houden. Ruststand: 0-1.

In de 2e helft was de eerste kans weer voor AZSV. Ellen legde vanaf rechts de bal goed op Judith en zij kon doorlopen op de keeper. De keeper kwam goed uit en kon Judith haar inzet keren. Anouk had vervolgens de kans op de gelijkmaker. Vanaf een corner kwam de bal op het hoofd van Anouk, maar zij kopte net naast de goal. Gelukkig was daar in de 50e minuut de gelijkmaker. Anne gaf een diepe pass op Marijke. Marijke hield het overzicht en legde de bal af op Ellen die de bal vervolgens kon binnenschuiven: 1-1. In de 55e minuut pakte AZSV de voorsprong. Vanuit een goede corner van Judith kopte onze meesterkopster Marijke onberispelijk raak: 2-1. Het publiek werd nog getrakteerd op een aanval uit het boekje: Merel had een perfecte bal richting Ellen. Ellen speelde de bal direct diep op Marijke die de bal ook vrijwel direct voorzette richting Anne. Anne nam de bal aan en schoot op goal, helaas redde de keeper van Be Quick ’28 Anne haar inzet. In de 74e minuut speelden Judith en Marijke de verdediging van Be Quick ’28 uit elkaar en konden samen doorlopen richting de goal, Judith legde vanaf links de bal voor de goal waar Marijke netjes achter de bal bleef en vrij voor de goal stond en binnen schoot: 3-1. Dit is tevens de einduitslag. Na rust kwam AZSV meer in haar spel en behaalde het wel het gebruikelijke niveau. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Oranje Nassau VR2 uit Groningen op het programma. Bij winst heeft AZSV VR1 in de 1e periode geen één wedstrijd verloren en: zijn we periodekampioen!!!