Eerste driepunter is binnen voor AZSV

september 10, 2017

AZSV heeft de eerste winstpunten gepakt in de hoofdklasse B. Na het gelijkspel vorige week tegen Berkum werd nu met 1-2 gewonnen bij NSC Nijkerk. Na een 1-0 achterstand bij rust scoorde de ploeg van Dennis van Toor na de pauze twee keer door goals van Joost Rasing en Rik van der Eerden.

De laatste overwinning op ‘Angstgegner’ NSC Nijkerk dateerde van 27 oktober 2007, toen de Aaltenaren door een benutte strafschop van Stijn ter Haar met 0-1 wonnen. Daarna volgden zowel uit als thuis vijf nederlagen op rij. Door de winst neemt AZSV de gedeelde derde plek in de hoofdklasse B achter de koplopers SC Genemuiden en Excelsior’31, die beiden tot nu toe zes punten uit twee duels verzamelden.

AZSV begon moeizaam aan de lastige klus in Nijkerk. Het droge lange gras op sportpark de Burcht maakte snel voetbal niet echt mogelijk en de thuisclub loerde op afspeelfouten van de Aaltenaren. Dat lukte een aantal keren bijzonder goed, zonder dat het meteen gevaarlijk werd voor het doel van Matthijs Ebbers. Na ruim een kwartier kreeg aanvoerder Rinke Rozema de bal voor de voeten en schoot hij van ruim 20 meter op doel, maar gelukkig voor de Aaltense aanhang werd het schot goed geblokt. Kort daarna kreeg Yordi Grovenstein een goede kans. Hij kapte Jonathan Goosen uit en schoot de bal net naast en net voor het half uur kwam de thuisclub op voorsprong. Een corner van Yordi Grovenstein werd door Jonas Katshima met het hoofd verlengd en de bal ging tussen de AZSV-verdedigers door het net in, 1-0. Vijf minuten was het eerste wapenfeit van de ploeg van Dennis van Toor. Een voorzet van Bram Rensing werd door Yeftha Nyamsangya goed ingekopt, maar doelman Damian Ranzijn redde knap en de rebound werd door Kars Vierwind naast gekopt. Vijf minuten voor de pauze ging een schot van Kars Vierwind over het NSC-doel. Op slag van rust tikte Matthijs Ebbers een schot van Yannick Cornelisz uit het doel.

 

Aan het einde van de eerste helft en in de pauze werd de Nijkerkse grasmat door een fikse regenbui flink nat gemaakt, waardoor het spel aanmerkelijk sneller werd. De bal ging makkelijker van voet tot voet en AZSV had de thuisclub aardig in de tang. Al na twee minuten leverde dit de eerste kans op. Freek Mulder gaf de bal goed voor, maar doelman Ranzijn was net iets sneller dan de inkomende Bram Rensing, die bij deze actie zijn enkel verzwikte en vervangen moest worden door Sjoerd te Boekhorst. Zes minuten later verlengde Niek te Veluwe een corner van Yordi Orriëns net naast het doel, maar even later was het wel raak. Sjoerd te Boekhorst leverde een scherpe voorzet af, die Damian Ranzijn niet kon controleren en de inkomende Joost Rasing scoorde de gelijkmaker, 1-1. Net iets over het uur scoorde Rik van der Eerden ook zijn eerste treffer van het seizoen. Een lange bal van Michael Vaags kopte de Doetinchemmer van vijftien meter met een mooie boog over de doelman Ranzijn in het doel, 1-2. Tien minuten later had Van der Eerden zijn tweede kunnen maken. Yordi Orriëns nam een hoekschop snel op Kars Vierwind, die de bal hard voorzette op Rik van der Eerden, die bij de tweede paal de bal op een haar na miste. Een kwartier voor tijd kopte opnieuw Katshima een corner goed in, maar Matthijs Ebbers redde bekwaam.

 

In de laatste minuten ging de thuisclub alles of niets spelen en kregen de AZSV-voorwaartsen meer ruimte. Invaller Martijn Prinsen kreeg de beste kans. Hij was sneller dan de NSC-verdedigers en passeerde doelman Ranzijn, maar voordat hij de bal in het lege doel kon tikken kon Jonas Katshima met een uiterste inspanning de inzet van Prinsen toch nog blokken. In de slotfase was het nog even billenknijpen, maar Matthijs Ebbers hield zijn doel schoon en kon AZSV de eerste winstpartij van het seizoen bijschrijven.

 

Komende zaterdag, tijdens de Aaltense kermis, speelt AZSV thuis tegen Excelsior’31. De wedstrijd op sportpark Villekamp begint om 14.30 uur.

NSC Nijkerk-AZSV 1-2 (1-0). 28. 1-0 Jonas Katshima, 56. 1-1 Joost Rasing, 61. 1-2 Rik van der Eerden.
Scheidsrechter S. Dröge uit Groningen gaf een gele kaart aan Kars Vierwind van AZSV en aan Roy Schaap van NSC Nijkerk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya (85. Martijn Prinsen), Bram Rensing, Kars Vierwind, Joost Rasing (80. Brian Hogeweide), Rik van der Eerden.

Opstelling NSC Nijkerk: Damian Ranzijn, Daimy Rijnsburger (71. Eyup Terlemez), Roy Schaap, Barry de Winter, Tristan Wallet (76. Daniel Almendro Rivas), Rinke Rozema, Nico van de Brom, Marvin Jones, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein (84. Pim Kers), Yannick Cornelisz.


Geef een reactie