AZSV JO13-5 pakt eerste punt in 4e Klasse…

maart 11, 2018

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop zit er op. Het was door de vorst even een paar weekjes wachten, voor we ons debuut mochten maken in de 4e klasse.

10 maart was het dan zover. Om 9.45 uur werd er afgetrapt op veld 6. Ondanks de stroeve voorbereiding gingen we toch met een 11 spelers de weide in. Met een geblesseerde keeper, en twee spelers die andere teams van AZSV uit de brand moesten helpen, hebben wij gelukkig een beroep kunnen doen op JO13-6. Reinhardt kwam ons doel verdedigen en deed dat perfect. Yarit had nog energie over en had geweldige rushes aan de rechterkant van het veld. Ik wil jullie en jullie leiders bij deze ontzettend bedanken voor de medewerking.

Naar mijn gevoel zat er een beetje spanning op bij de jongens voorafgaand aan de wedstrijd. Het voelde een beetje onrustig aan. Nadat de vlaggen voor de grensrechters er ook waren, floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Het spel ging eigenlijk best gelijk op. en ik vond dat je niet echt kon zien dat Grol JO13-4 er al een half jaar in de vierde klasse op had zitten. In de eerste helft waren er kansen over en weer. Maar geen van beide teams wist tot scoren te komen. Het viel mij wel op dat we een beetje moeite hadden met de fysiek-spelende tegenstander. Ze gingen de duels harder in als wij, maar bijna altijd wel volgens het boekje. En als het dan te hard ging, was het de scheidsrechter die het bijna altijd zag. Van beide kanten gebeurde er natuurlijk wel eens iets dat de scheidsrechter niet kon zien, maar dat hoort ook bij het spelletje.

Na een schitterende combinatie was het AZSV JO13-5 dat de score opende. Na lang balbezit, was het het net achter de doelman van Grol JO13-4 dat als eerste bolde. 1-0 in de eerste wedstrijd in de 4e klasse. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Grol JO13-4 ging nog meer druk zetten. En je kon toch wel zien dat dit team als iets meer gewend was. Maar AZSV JO13-5 gaf bijna geen krimp. Uit een hoekschop van Grol JO13-4 maakten ze gelijk. En die treffer hing heel stiekem al wel een beetje in de lucht.

Volgens mij waren er nog een paar minuten te spelen, toen de rechtsbuiten van Grol JO13-4 door onze verdediging slalomde. Toen hij op het punt stond om uit te halen, was zijn standbeen het contact met de aarde even kwijt. Ik hield mijn hard vast… Wat zou de scheidsrechter doen?? Hij floot………   En gaf een achterbal, dus doeltrap voor ons. Ik hoorde het thuispubliek een slaak van verlichting slaan… De supporters in het uitvak, naast de dug-out van Grol JO13-4 gingen achter hun trainer staan. Zij vonden dit een duidelijke overtreding en een strafschop. En eerlijk is eerlijk… De bal had eigenlijk op de stip gemoeten. Maar voor mij was het goed zo. De teams gingen zo gelijk op, dat er eigenlijk geen winnaar kon komen. Rinke, onze grensrechter, opperde nog dat we door zouden gaan tot de winnende goal zou zijn gevallen. Maar de trainer van Grol JO13-4 moet mandag weer werken en wist niet of hij wel vrij kon krijgen…. We zaten dus als leiders/trainers op 1 lijn en hadden vrede met een punt.

Na het handen schudden werd na een lange wandeling, de kleedkamer opgezocht…

Volgende week spelen we uit in Rietmolen, dit zal weer een zware wedstrijd worden. Op 24 maart spelen we thuis tegen AD’69 JO13-1. Deze wedstrijd leeft nu al onder de jongens. Het zou mooi zijn als het publiek in grote getale aanwezig is om ons te steunen in deze derby.

Met sportieve groeten,

Mark, trainer/coach AZSV JO13-5


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *